Črna plesen (stachybotrys) pod mikroskopom
vir: inspq.qc.ca

Video: izognite se vlagi in očistite plesen

Objavljeno  kondenzacija  plesen  PVC okna  vlaga čas branja: 1 minuta; video: 17 minut

Z nekaj prijemi in spremembami vsakdanjih navad lahko preprečimo škodo. Že smo pisali o težavni kombinaciji (PVC okna in vlaga), ter kako izkoristimo vse možnosti, da ohranimo visoko kvaliteto bivanja.

Zimski čas je za naše domove zelo občutljivo obdobje. Zaradi hladnega zunanjega zraka smo skromni z zračenjem, več prostega časa izkoristimo za kuhanje in pečenje, težave imamo tudi pri sušenju perila.

Idealna vlaga v stanovanju se spremeni in v tem času se v naših domovih zadržuje z vlago nasičen zrak, ki se kondenzira in vlaga okoli oken začne povzročati škodo, slabo voljo in stroške.

Koristen članek o vlagi in preprečevanju njenega nastanka smo že objavili - preberite ga! PVC okna in vlaga sta nevarna kombinacija za vse člane vaše družine. Bodite skrbni in natančni pri upoštevanju navodil, ter zaščitite sebe in svojo družino.

Video prispevek o vlagi in plesni
vir: rtvslo.si

V oddaji Dobro jutro, so pred kratkim, z gostom ponovno opozorili na težave, ki jih povzroča vlaga, ter tudi kako se soočiti s posledicami pretirane kondenzacije in plesnijo. Oglejte si video posnetek oddaje in že jutri začnite zavirati škodo ali celo odstranjevati posledice vlage in plesni.

Nazaj