PVC okna se menjajo tudi pozimi
vir: Kotenko Okesandr/Shutterstock.com

PVC okna se menjajo tudi pozimi

Objavljeno  montaža  PVC okna čas branja: 3 minute

Če je stara, dotrajana okna nujno potrebno zamenjati, potem sploh ni debate! Kaj pa takrat, ko lahko počakate z menjavo novih PVC oken do pomladi? Je mogoče smiselno menjavo vseeno opraviti kar med zimo? Mi pravimo, da je smiselno!

Pozimi hitrejše do novih PVC oken

Ni mogoče zanikati, da je menjava oken stresno opravilo. Potrebno je obiskati gradbeni sejem, kontaktirati številne ponudnike, zbrati ponudbe, nešteto klicev in e-sporočil, …

Šele nato pride naročilo novih PVC oken in čakanje na dobavo ter montažo.

Glavna sezona menjave oken traja med toplejšimi meseci - torej med marcem in oktobrom. Takrat se tudi večina kupcev novih PVC oken odloča za menjavo.

Celoten čas procesa montaže PVC oken se v sezoni vedno podaljša. Najhitrejši termini dobave oken so tako med zimskim časom, ko je krajša čakalna vrsta in hkrati tudi manjša možnost za nastanek napak.

Vse to so čisto tehtni razlogi, zakaj bi se že takoj odločili za zimsko montažo. Še vedno niste prepričani?

“Pa saj menjava oken traja celo večnost”

Drugo, zmotno mišljenje večine neizkušenih kupcev je, da montaža PVC oken traja ves teden.

Ravno nasprotno.

Čas montaže praviloma ni daljši od dveh dni - pa še to takrat, kadar se menja veliko število oken (recimo 10 oken je kar veliko število). Večina stanovanj in hiš nima več kot 5-6 oken.

Monterske ekipe so dobro usklajene in vajene hitre montaže. Ni bojazni, da bi montaža trajala tako dolgo, ko si nekateri mislijo. Pred vsako menjavo se seveda dogovori prav vse podrobnosti.

Izgube energentov so zanemarljive

Tretji pogosto slišani razlog se skriva za mišljenjem, da se celotno stanovanje in hiša med časom menjave preveč ohladi in nastanejo velike izgube energentov ogrevanja.

Okna se menjavajo zelo sistematično - eno za drugim. Tako prostor nikoli ni popolnoma odprt. Kvečjemu le nekaj deset minut naenkrat.

In če upoštevamo še izgube toplote, ki jih skozi celo zimo nanesejo stara okna, ter prihranki po menjavi z novimi PVC okni… ni smisla, da bi zato čakali celo zimo! Brez skrbi lahko menjate okna tudi med zimo.

Kot večino stvari v življenju se je potrebno menjave stavbnega pohištva lotiti po zdravi pameti. Čas je, da pozabite na neresnične ljudske predpostavke in se odločite po najboljši lastni presoji.

Poslušajte nasvete strokovnjakov in prodajalcev stavbnega pohištva, saj vam s svojimi izkušnjami pomagajo do dobre izbire, hitre montaže in s tem prihranijo na živcih.

Nazaj